Härligt väder

SKönt väder. Tråkigt bara att mannen jobbar. Gjorde akut ärrende i stan oh nyss kommit hem.
Hämtade ut mer örondroppar till Sudden. Är sä glad när jag glor ner i hans öron, för nu kan jag verkligen glo ner i hörselgången. Kortisonen har vidgat upp hans öron jättebra. När det var som värst var hans hörselgångar helt igentäppta.

Äter som en gris gör han. Ger han små portioner flera ggr om dagen så han ska slippa känna för mkt hunger hela tiden. Hinner inte ge han skålen förrän han dammsugat upp allt.
Kortison biverkning är ju hunger, törst. Men inga jobbiga biverkningar alls. Sudden är lika glad som alltid. Och det är matte ochså!! ÄR så glad att han ÄNTLIGEN fått rätt hjälp.

Jaa ännu ett tråkigt inlägg utan förska bilder att visa upp tillika.
                           Trevlig valborg

Vita petunior

Idag efter jobbet stack jag till torget och inhandlade två petunior till amplarna. Får se om de överlever. Svårt att hitta bra tåliga blommor till ett ställe där det blåser kraftigt och solen gassar.

Igår var det en dag i kalasens tecken. Först ett snabbt besök till Julia som firade sin ettårsdag.



                                                   Och  så kelade jag lite med Ella....

                         
                                                    
                                                                          

                       




                                            Sen stack vi vidare till svärisarna och firade svärmor


                                      


Hejhopp

Idag har vi gjort en dagsutflykt, Daniel jag o Sudden. Vi stack till center syd o handlade lite. Och vi gick in på Bauhouse, eller hur det stavas...ooh vad fint man kan göra. Vilka fina kakelplattor det finns. Man blir helt sjuk. Det finns inga gränser. En liten bord av kakel, 3x5 cm typ kostade hundra spänn.....så det var ju rejäla priser på det fina.
Det fanns ett laminatgolv som såg ut som ett skeppsgolv i trä. Det var fann dyrare än vårt parkettgolv i ask. Men det hade varit snyggt i hallen i alla fall.
Sen fanns det klinkers som såg ut som typ runda nerbankade stenar, typ . Det hade varit coolt i badrummet, orginellt om inget annat.
Det har varit fint väder men fan vad det har blåst. Vet inte om det blåst lika mkt i kristianstad?
Det var i alla fall tur för vår del, för Sudden kunde vara i bilen, som höll sig sval hela tiden. JAg kollade han konstant. Jag hade till o med lagt isklabbar under min jacka som han låg på i bilen, men det var helt onödigt.
Sudden har nyss kränkt en halv skål torrfoder, fast han inte skulle äta mer idag och nu står han och morrar på godis skålen....måste verkligen hålla koll på hans mat intag nu asså. Kortisonet gör han extra hungrig och sugen. Innan idag stal han en ost. Han rev ner den från skärbrädan, hann gnaga lite på den. Det var nog rostbiff pålägget han ville åt egentligen. Lite svårt att kasta i sig en ost innan husse o matte springer ut i köket o hindrar han, kom han på.

På center syd köpte Daniel flera fräsiga t.shirts, ett par byxor och några shorts.
JAg köpte solglasögon, en vår jacka, en BH, steps och ett par skor.
Tur att jag är egentligen bankrutt fram till söndag natt annars hade jag väl handlat mer.
Nu sitter Sudden brevid mig och river mig på armen. Han vill ha godis men det ska han knappast få. Han fick hur mkt hundgodis som helst i bilen. Han brukar aldrig vilja äta i bilen, men nu när han går på kortison kan han äta var som helst. Usch vad helgen går fort. Redan Söndag i morgon.
                                                                         Gonatt

trött som fan

Efter jobbet satte jag igång med att bada, föna o klippa Sudden. Han är ff inte färdigklippt. Men 95% är klart. Sudden o jag brukar dela upp det lite. Därför jag alltid skriver o tjatar om att han ska klippas, det är just därför. Roligt var det denna gången. För nu har huden blivit så mycket bättre. Där är ju fortfarande "kakor", men alls så mkt. Där det e kakor, har jag klippt extra kort.

Daniel har högtryckstvättat plattorna idag ochså, fint blev det.

Detta måste vara det mest tråkigaste inlägget jag själv läst nån gång asså.

                               Jäsp

Ja jag tyckte det var löjligt...

....Men jag blev rekommenderad att anmäla fallet i trappen som ett tillbud. Dvs OM det skulle bli komplikationer längre fram. JAg vet att mitt blåmärke kommer vara borta om tio dagar o sen är det ur världen. Men chefen o jag fyllde i en blankett online idag.
Vi ska ha uppföjning om tio dagar. Hmm.

Oj va det har kommit upp mycket iträdgården. Rabarberna är uppe en bra bit. Björnbär o blåbär har fått blad på sina buskar, osv osv. Daniel ska snart sparka igång vattnet säger han. Det är torrt. Behövs vattnas. O gräset behöver klippas. Herregud, det kändes som igår när man trodde att våren aldrig skulle komma igen.

Jag ska snart börja med middan....

Usch..nu börjar jag bli lite trött på jobbet igen hahaha...Det går väl över. Jag är i alla fall inte trött på de boende. Inte direkt på personalen heller....jo en del...suck. Fast det är inte mina närmsta kolleger så att säga.
Trött på att ha ett fullspäckat schema nästan varje dag. Det är fanemig inte alla som har det!! En hjälpte mig med en enkel städning idag tillsammans med mig o sen handlade jag..kunde hon inte tatt hela städet o jag tatt handlingen....nä nu gnäller jag igen här.

Skönt väder o skönare ska det bli säger dom. Vi betalada rörmokar räkningen idag, det gjorde ont men det var faktiskt rätt billigt ändå.
Längtar till skatteåterbäringen....muuuhhhhaaaaa, det e stålar det!!
Jag hatar folk som snackar om pengar hahahahahahaahhahahahahaha.
Nä dom är redan öronmärkta o borta..det är räntepengar som kastas tillbaka till huset likafort. Så e det.

Ahh kunde det inte varit Fredag idag? Faaan vad det hade varit skönt dåå.
Jag skäms över mig själv. Anita undrade om vi skulle ut o röka idag.
- Näää...du vet hur jag är...idag har jag nikotinplåster förstår du......och  i morgon kanske jag nått annat för mig..hehe.

Varför kan jag bara inte sluta med skiten!!!

                                                                                      Adjö

Flög i skiten

Idag på jobbet fick jag ett larm...
-DET BRINNER I SLAAAAAAADDDEEEEEEEEEEEEEN!!!!!!
Jag kutade som bara utav helvete för att hinna före brandlarmet. Snubblar i stentrappen o slår i högerarm så in i bomben. Fast jag är glad att det inte var ansiktet som landade först på trappan.
Glädjande nog bröt jag inte armen trots den kraftiga smällen, så jag är nog inte så jävla skör i skelettet trots allt:)

Damen satt och stekte...brödrostsladden låg alldeles intill plattan. JAg slog av strömmen, drog ut kontakten o flyttade rosten. Sladden hade smält bra, men hade inte hunnit komma in i själva trådarna. Då hoppas jag att jordfelsbrytaren hade löst ut.
Rosten får nog hamna i containen. Allt gick bra men damen blev chockad och har nu insett att man kan inte ha en massa grejer så nära plattorna.

Jag känner en viss smärta i armen och ett blåmärke har framträtt. Men inget man dör av precis. Men usch, har tänkt på det ibland, tänk om man snubblar i trappan o slår i ansiktet...brr.
Så jag är glad att min arm tog smällen o att den inte bröts haha. Jag hade ju inte tid att ligga o oja mig så jag sprang in till damen och såg ut som ringaren från Notre Dame som min arm hängde o slängde hahaha.

Jag bjöd mina arbetskompisar på Daniels annanas kladdkaka. DEn var mkt uppskattad. Mycket fräschare än choklad kladdkaka. Tänk om min man kunde göra sånt här sa en....hihi..roligt att jag har en "sån" man.

JAg upptäckte precis att jag glömt ta in påsen från hallen där resterande vispgrädde o kaka ligger, e det kanske därför SUdden står o morrar på mig o glor ut i hallen???  Sudden vill ha grääääädde. Ja jag ska nog ge han en sked, det är han värd.
        
                                                          GONATT

                     
                               Sudden kramar gräset

Igår

Igår var det en häktisk dag på jobbet. Det är väl så att antingen är jag överkänslig och lättstressad, eller så har jag helt enkelt mer och göra på mitt schema, eller så kräver just mina vårdtagare lite extra, jag vet inte. Eller så bryr jag mig för mycket. Men ska man inte göra det inom vården? Haha.
Varje dag skulle jag vilja träffa och göra något för alla mina vårdtagare, (3st). Men det går inte. En dag i veckan har de, då det är just dom jag koncentrerar mig på.
Ibland märker jag när jag träffar de andra i matsalen, att de tittar på en precis som, jasså, jobbar du idag? Och du var inte hos mig imorse? Jaha.
Tur att semestern börjar närma sig kanske.
Daniel hämtade mig på jobbet, han hade lastat bilen med ett nytt trädgårdsmöblemang, bilder kommer sen.
Han stannade på P däcket och jag mämtade ut Prednisolon till Sudden och köpte mer ögondroppar. Dropparna går åt, jag riktigt badar ögonen idom varje morgon för att få bort "morgonkladd".

Så igår började vi då med cortisonet. Jag har läst för mycket om detta och är lite orolig. Hade det varit jag själv som gått på det hade jag inte brytt mig, typ som föräldrar tänker om sina barn. Jag har själv gått på maxdos cortison när jag var liten för allergi men mins inga biverkningar. Men det trappades ju ner precis som vi ska göra med Sudden.
Cortison hjälper ta bort symtom på allergi, klåda, och allmän infektion i kroppen.
Däremot ger det biverkningar som rejäl törst, hunger och extremt mycket urinavgång. Sen kan man bli antingen överaktiv eller apatisk. Men då snackar vi långvarig behandling.
Det är ju så, desto bättre medicin, desto värre biverkningar. Give and take.
Bricanyl och oxis gör iunderverk för en astmatiker, och öppnar upp luftvägarna snabbt och man kan äntligen andas igen, men istället går man och skakar som ett asplöv, blir nervig och får obehagliga hjärtklappningar. Som sagt, give and take.


i förrgår ringde vet när vi var på ÖB. Hej Maria, hur är det med dig och Sudden? Så han ville inte bara ha en lägesrapport med Sudden utan med mig ochså hehe. Gastron visade inget anmärkningsbart...i guess right. Men men.
om 14 dar ska vi dit igen o ta prover o sånt. Viktigt o kolla så cortisonet inte busar till det med andra värden i kroppen.
När nedtrappningen e klar ska han ta en halv pilla var annan dag.
Så äntligen är det färdig letat efter diverse anledningar till hans allergiska symtom. Nu ska symtomen istället lindras/tas bort.

Idag ska man jobba kväll. Jag hinner nog ta bilen. För jag börjar sent för en gångs skull. Ehmm måste ringa tjejen på lönekontoret. Behöver hjälp med komptimme problem. Om det nu går o lösa.
Undras om Daniel ska sparka igång trädgårdsvattnet idag.Herregud vad tiden går snabbt helt plötsligt. Nu helt plötsligt behöver gräsmattan klippas och växterna få eextra vatten.  Underbart.

                        


 
                                                    
                                                                                                   Adjöken

Solsken

Idag är jag ledig. När jag vaknade låg Sudden på husses huvudkudde med nosen en centimeter ifrån mitt ansikte och snarkade. Så gulligt! Han ville sova vidare men jag fick som vanligt få upp han ur sängen så han kunde få sin pencillin. Åtta dagar till ska han ta pencillinet. Öronen är upptorkade och fina nu, är så glad för det. Hudens "krustor" blir allt mindre och mindre ochså. Vetrinären ska kontakta mig idag tror jag för fortsatt behandling. Spännande att se.
Så fort jag hinner och kan ska jag ta fram kameran och ge er uppdaterade foton på honom, för vissa kanske ser hunden som en skinnflådd darrande, plågad hund som bara vill dö, kanske?

Jag är alldelses för öppen av mig, jag säger så mycket, vill delege mina tankar och funderingar till andra. Det borde man kunna göra tycker jag. Jag lyssnar på andra och brukar kuna förlita mig på att alla väljer den rätta vägen.

Visst, hade Sudden ägts av någon annan, hade han kanske inte varit i livet idag, men inte för hundens skull utan för ägarens egen ekonomi främst. För detta har kostat, och ni som tror att en försäkring löser allt, är ute o snurrar.
Men har man bara resurserna så.

Det som gjorde att allt gick snett, var sensibiliteringen. Den gjorde inte underverk som man trodde. Suddens immunförsvar ville inte lära sig att tåla dessa allergener. Istället blev allt värre.
Även vi människor kan ibland få mediciner som inte funkar och man får byta och prova sig fram tills man uppnått önskat resultat.

Nä fyfan vilket svammel det blev här.
Helgen har varit skön och lugn. Grannarna tittade in en stund igår, vi tog en gemensam promenad. Daniel och jag har mysigt ovanligt mycket, Man passar på då vi båda är lediga. Vissa veckor är extrema. Vi är knappt hemma samtidigt alls.

Ska snart sticka till Apoteket. Skulle varit skoj med en liten shoppingrunda men det kan jag nog inte kosta på mig. Både hunden o bilen har varit dyra. Ja..det nya datarummet ochså för den delen. Svammel svammel svammel

En fortsatt ledig lördag

                         
Min lilla laptop är lite trög, ville inte visa mig miniatyrer, så jag laddade bara upp en slumpmässig bild och denna fick det bli. Jag hade tänkt ett kort på Daniel, men jag tar det i en senare blogg. Får göra det på den andre datorn sen.
För detta inlägget handlar lite om Daniel. Jag ska vara glad att jag har honom, en fantastisk man. Han tänker först och agerar sen, han tänker mer än vad jag tror och han säger sällan det. Därför kan det bli missuppfattningar ibland från min sida. Att han inte tänker på saker o ting lika mycket som jag, vilket han gör.
Just nu är han iväg o handlar. Jag har nyss kommit hem från jobbet. Fyfasiken vad sent det blev inatt. Inte värt jag skriver varför för då blir det åtta årings varning på mig direkt. Men jag körde hem till slut ändå haha. Var på Ö-äng. Först hos Emma o Conny, sen hos syrran där Zarah o Tess var. Vi kom in på lite kusliga ockulta grejer, som kan vara en dålig kombo när man senare ska ut i mörkret och köra hem.....

Emma o Conny hade fått det riktigt fint i sovrummet. Vi ska ochså ta ett rejält tag i vårt sovrum sen. Men det står andra rum på tur först.

Underbart väder idag ochså, att gnälla över att det är kyligt tycker jag är trams när vi skriver den 18 April, det är ju inte riktigt dags än för bikini värme precis, men ryktet säger att varmare vindar är på ingång.

Idag ska jag dra över lite lätt i huset med diverse städartiklar. Daniel har rymt upp så fint här redan så det känns inte så tungjobbat att fräscha till lite här. Sen ska vi nog grilla. Blir det nästan automatiskt när solen tittar fram när man bor i hus. Grilla är egentligen inte min grej men det funkar.

Brossan var här igår. Han skrattade gott åt Suddens knasiga upptåg. En boll hamnade invid en tulpan klunga. Istället för att putta iväg bollen bort från tulpanerna, tyckte han att han skulle slita upp tulpanerna istället. Och när han som en katt, smyger sig på bollen och gör ett skutt pang på bollen.
Brossan sov över här ochså och han hade sagt till Daniel när Sudden låg och sov djupt i sängen att, han kan ju fan inte ha ont, så djupt och gott han sover och så roligt han har när han leker och beter sig allmänt som en pajas.
Nä, det rimmar rätt dåligt. Jag väntade ett samtal från vet igår, men han ringde inte. Ingen panik än så länge. Diskussion om fortsatt behandling på Sudden så han får så optimalt hälsotillstånd som möjligt.  Jag kan inte sluta tragga om hunden. Men har jag börjat så får jag fortsätta. Jag har berättat om hans svåra tid, så nu är det bäst jag berättar om hans förbättring och min o vetrinärens planer på att ge han rätt hjälp, i rätt tid, så allt ska fortsätta gå åt rätt håll.
Och allt utgår från HUNDENS rättighet att få må bra och rättighet att få slippa lida.

Och så tog jag itu med något som gnagt i mig. Och nu när jag fått det sagt känns det mycket bättre.

Nä, en kopp kaffe, sen ska jag jaga dammråttor. Hejsvejs

Nej så tjuck du har blitt!!


Lite allmänt tragg

Sitter här och stoppar i mig naturgodis, satan gott asså. Men man ska ju inbilla sig att det är nyttigt bara för att det är "naturgodis". Gillar speciellt dom dära bumlingarna men krossade nötter o frukt doppat i vit choklad. Dom smakar verkligen inte nyttigt haha. MEn jag köpte inte det därför, utan för at tjag var sugen helt enkelt.

Denna vecka har varit ett "lappförhållandevecka". Daniel jobbar kväll och jag dag. Daniel hade skrivit en lapp när jag kom hem, "bryggaren är laddad och snart en maskin tvätt klar". Ja jag blev förvånad när jag hörde maskinen va igånga. Men jag slutade redan två och Daniel körde hemifrån ett. Men det skadar inte att ha det så här för då hinner man sakna varandra. Kl 23 traggar vi satan med varandra. Mycket att berätta, hur min dag varit, hur hans dag varit osv.

Idag var jag ledsagare i två och en halv timme. Vi stack till två olik optiker, domus och söderzoo. Rätt tröttsamt att göra sådant man ej är van vid. Man blir trött både i huvud och kropp. Men det gick bra. Men man är van vid att lulla runt på Allögården och gå på sin höjd till Konsum sommarlust vid inköp.

Sakta men säkert blir Sudden bättre. Höger örat tar lite längre tid på sig, men det finns mycket bacilusker där som ska lyckas stryka med av pencillinet. Men det är ändå en markant förbättring, dock fuktigt fortfarande. Vänster öra är ok.
Huden...jaaa pencillinet har o göra där ochså...men han ska gå på pc i tolv dagar till.
Mailade vetrinären innan o frågade när tarmbiopsi proverna är klara egentligen.

I morgon jobbar jag till 16 och på lördag till 13. Längtar till söndag o måndag, då ska jag sooooova. Och längtar till söndag då Daniel och jsg är lediga tillsammans. TROR inte att han ska jobba helg i varje fall, men det kan ändra sig.

Gick in på HM`s sida o plockade ner lite sommarkläder i shoppingvagnen, tömde den sedan o loggade ut, haha. JAg gör så ibland när jag blir akut shopping sugen. Tänk om man varje gång skulle handla på nätet när man var sugen på det...oj oj oj.

En del grejer jag spanat in ska jag köpa i stan, så jag kan prova ut det riktigt. JAg har ju faktiskt tappat några kilo så jag är tveksam till min byx storlek. Därför bättre prova riktigt. Dessa veckor då vi jobbar olika, Dnaiel o jag, ska jag erkänna att de tinte blir någon ordning med mat. Hur roligt är det att laga mat till sig själv? Och inte kan vi äta riktig lagad mat 23 på kvällarna.
Dessutom har jag varit lite down en period...så de där kilona jag tappat, har jag inte tappat på ett bra sätt och blir inte förvånad om de kommer tillbaka då jag börjar leva lite normalt igen.

I går var det pub afton på allögården. De boende hade då möjligheten att gå ner till områdes centralen som ligger under samma tak, och ta sig en bup runda.

Inte många gick ner men några styckna. De blev roligt lulliga. Tycker det är roligt för dom att hitta på något mer busigt ibland. Få koppla av, våga minnas tillbaka, öppna sitt hjärta...ja som vi ochså kan ha lättare för med någon whiskey innanför västen.

Ja, jag tycker det är trevligt i alla fall, en del kanske tycker det är olämpligt att äldre sjuka människor med medicin, ska hälla i sig lite alkohol då o då.
MAn jag säger: SOOO WHAT!!!!!

Och sen är det ju inte heller de sjukaste o svagaste som valde att ta sig ner till puben heller.
Nån valde att inte ta nattmedicinen till exempel. Helt ok. Vad ska de med starka sömntabletter o värktabletter till, när de har några snapsar i kroppen i stället?

Men denna PUB afton sker bara en gång om året. Så det lär inte bli ett stort beskymmer.

Jaha..näää nu tycker jag att Daniel ska komma hem.

                                                     


En snabb blogg innan jag lägger mig

Jahopp jobba kväll i morrn, kul kul.

Är så glad att pencillinet börjar verka på Sudden. Ser framemot kortisonbehandlingen. Detta kommer säkert hålla hans åkommer under schack. Vi kan inte bota han men så länge man håller det under schack kommer han få ett bra liv, kanske inte så långt liv som han fått utan dessa probs men ändå.
Var rädd ett tag, därför jag mått dåligt. Hade hans först o främst öron, INTE bättrat sig, hade han varit ett steg närmare regnbågens bro......

Jag kan jämföra Suddens kroniska sjukdom till psoreasis, (stavade nog inte rätt där), diabetes, hepatit , astma o andra kroniska sjukdommar. Så länge man håller dom under kontroll kan man leva ett hyfsat bra liv ändå. Sen om det handlar om djur eller männska, är ju skit samma.

Visste ni om att Herpes simplex,"munsårsviruset", finns kvar i kroppen alltid antingen du har munsår eller ej? Och ibland ger viruset sig till känna. Speciellt då man har nedsatt immunförsvar, som vid stress, förkyldning, stress och när man är nykär. Men det visste ni säkert redan.

NÄPP

Mysigt var det att köra ny bil, det jag tyckte var skojigast var att man regelerade ljudet på stereon från ratten + att man satt högt o bra i bilen. Men jag var glad när jag satte mig i Elantran igen, älskar vår skruttiga bil hahaha. Dessutom är det ingen dragkrok på denna modellen men det kan man kanske få, vad vet jag.
I o för sig har vi ingen drag krok nu heller så länge vi ej lagar den gamle hehe. Tråkigt inlägg? Svar ja, men det är mitt liv ju haha. Annie kommer snart på besök, hon besiktigar sin lilla skruttiga Ådi som hon säkert osse är glad för eller kanske inte.....

Pencillinet börjar göra nytta på Sudden nu, kan lätt lossa flagorna han har på rygg, bakben, rumpa o sidor.

Hade besök innan idag oxå, Martin och....hmm vad hette hon nu....:S
Men i alla fall, det var ett trevligt besök, Martin har förändrats, gillade inte riktigt hans gamla jag, men flickvännen har nog format han lite.

Idag borde jag fortsätta klippa Sudden, har bara klippt halva hunden men det syns knappt eftersom jag typ bara toppar pälsen med maskinen. VIll inte klippa han för mycket så länge han ser ut som han gör i huden, vågar inte visa han sån, då blir man nog anmäld eller nått. För ibland kan man få förutfattade meningar när man ser ett djur eller människa då man inte vet bakgrunden. Att han tå till exempel är under behandling o att han INTE har en ägare som inte bryr sig om tillständet osv osv...svamlar bra mycket, kanske druckit för mkt kaffe...

Funderar...ska vi ha en ny bil eller inte.....någån gång blir det ju så att vi måste byta....jaja.

                                      

När jag kom hem från jobbet igår blev jag så glad. Daniel hade städat hela huset. Men tyvärr blev jag dålig, somnade till i hammocken, gick sedan in i sängen och hade en sån otäck illamående/yrsel känsla så det sökte nästan mig, gick sedan upp o kräktes. Känndes bättre efteråt o somnade sedan om igen. Tråkig kväll för stackars Daniel men han förstod och HÖRDE haha att jag mådde skit.
Vettefan va det var med mig. Händer ibland att jag mår illa o blir yr. 

Idag mår jag bra i alla fall. Och nu ska jag göra nått annat, vad vet jag inte än. Kanske inte lönt o börja med Sudden förräns Annie varit här. Hej då                                            

Kusligt

Daniel stack iväg med bilen för lagning på Volvo. Under tiden satt jag här o tittade på Huyndais hemsida. Har fastnat för i30 kombi. Den är mest lik vår Elantra. Elantror görs ju inte mer. Satt o tittade på färger inredning o sånt.
Daniel kommer hem precis när jag tittar på en reklamvideo för i 30. Jag funderade hur den är att sitta i o lite sånt.
Daniel kommer in, Kom ut o se vad jag har på uppfarten!
....En Huyndai i 30!!!     Hahahaha. Är det inte liiiite underligt kanske? Vi har inte snackat dirket om detta, bara lite löst. Och Daniel har inte velat ha i 30.

Och det värsta av allt är att JAG ska köra denna lånebil då jag ska hämta vår gamla. Och nya bilar är ju så känsliga. Snudda vid med lilltån o du panikbromsar, likaså med gasen. Jag kommer väl kuta iväg som en hare......gillar inte o köra bilar som inte jag äger...
Ska vi köpa en ny bil? Suck....det blir ju två papp extra i månaden plus helförsäkring....o så kommer jag sakna vår gamla bil haha....ahh vi får se.

                                                                    

julöl

Sitter o dricker en julöl faktiskt trots att det e påsk. En 3.5 . Blev så sugen på öl innan.
Klippt Sudden, insåg att det var tvunget då jag fläck för fläck, benade upp, fuktade o kammade av skrovel. Bara klippt han lite med 12mm skäret.
Tror pencillinet börjar verka för skrovlet satt rätt löst. Har dock ej klippt han klart men han har somnat på soffan nu så jag låter han va för idag. Vi kan forsätta i morrn.

                                                                             
Glor på sanningens ögonblick nu.....ajö

Längtar till om en vecka kanske

För då kanske det visar sig resultat av Suddens pencillin. Han kliar o fnattar o kliar o fnattar, öron o resten av kropp.
Nu äter han ute i köket, knaprar hög ljutt på sitt torrfoder, han har fått en enorm aptit.
Sitter o strör glor på Tv, Daniel är hos Annie o Andreas o grillar. Jag själv har nyligen kommit hem från jobbet.
Sitter med en kopp kaffe trots klockslaget. Första brygget misslyckades då påsa jävlen vek sig i behållaren. Såg på kannans innehåll att det var silverte....tappade besinningen o drog en ramsa för mig själv o Sudden.
Men dricker nu en riktig kopp kaffe. (När döda ting jävlar sig så stiger tempen!!!).

Ska börja åtta  i morrn.
Plötsligt är mitt humör lite down. Näsan kliar o är täppt, kanske jag drabbats av pollenallergi eller början på förkyldning.

Bilen.....det är vajsing med kul lagerna höger fram, eller styrleden, inte bromsarna. Det var fyra år sen vi bytte på samma sida. Hoppas bilafan håller i morrn med i alla fall o att den fortsätter lyda mina rattutslag lite till. Så tråkigt o fara ner i diket ju.
Mina tulpaner börjar sloka...:( skulle kunna ha tulpaner i varje rum. Älskar dom.
Nä ska lägga mig här i soffan o se om det är nått o glo på på tv. Tja

Varning för ännu tråkigare inlägg

Men min blogg kommer handla mest om Sudden och trädgården o lite annat vardagligt.
"trädkillen" kom en timme för tidigt idag, men det gjorde inget. Han har beskurit äppleträdet rejält, det var svampangripet, inte konstigt vi knappt fått några äpplen. Men det bör bli bättre, man ska bara låta det vara nu. I Juli tar han bigarå trädet som ochså är svampangripet och övervuxet. Ångrar inte att jag anlitade ett proffs, vi hade inte själva begripit något av det han berättat.
Jag trodde att det mesta skulle stå stilla idag när det är långfredag men allt rullar på som vanligt här och kiosken har öppet till kl 20 ikväll!! Hahaha.
Grannen håller på med att lägga en uppfart ochså så....så ingen söndag här inte.

Daniel började dagen med att dammsuga före morgonkaffet!! Fick säga till han att ta det lugnt o dricka kaffe med mig istället, han vaknade väl med energi eller nått.

O nu började vi diskutera hundar här...Markus "trädbeskäraren". Han har själv en Engelsk Cocker Black and tan. Han trodde Sudden var en blandras...hehe. Han tycker Amrisar brukar ha trubbigare nos. Ja det finns en del som är trubbigare, men han är ju trubbigare än Engelsk cocker i alla fall.  Näää dricka upp kaffet o sen slänga in en maskin tvätt.
                                            Glad påsk åter igen

GLAD PÅSK

                             
                             
                                                                    Sudden vill ha äggen
                                                          GLAD PÅSK ALLA MINA TIO LÄSARE!!!!!!!!!

Lite bilder

                                   


                                    
                                     

Betat av listan

Så nu kan jag koncentrera mig på påskapynt o städ. För nu har gravarna fått sitt lilla pyssel. Blåa penseèr på mammas grav o gula blommor i vas till pappa, och vars ett tänt ljus. Oj vad det växer blåsippor på pappas grav. Det är fint med blåsippor men inte utspritt överallt haha...ja även på granngravarna o i gräset brevid. De får stå kvar omöjligt att rensa upp allt det i singlet.

Och jag måste köpa en ny lykta till mamma, de 2 som står där i ur o skur är rostiga o dana. Jag ska se om jag kan köpa något liknande fast inte i metall, som tåler väder o vind. För varje gång jag är där oavsett högtid eller ej, tänder jag alltid ett ljus. Därför asar jag aldrig hem dom o då blir dom rostiga...

Först hoppade jag av bussen vid vetrinären o köpte Malaseb shampo o Efa Vet kapslar. Vi växlade nårra ord, vetrinären o jag o önskade varandra glad påsk. Jag hade fått för mig att han tyckte jag var rätt jobbig med mitt tjat om min hund men det verkade inte så ändå. Han hajjar nog hur jag känner det. Han har ju nämt tidigare att jag vårdar min hund till hundra procent o verkligen bryr mig om honom.
Sen stack jag till Jaffa för jag tyade inte gå ändå till torget o tillbaka till gravarna igen.
Sen stack jag till Domus o köpte färs o korvar.
Japp.
Nu busar Sudden med påskaäggen här som ska hängas i riset. Han är hur pigg som helst mitt lilla liv. Vi ska snart ut säger Daniel . En lång runda i sen ska Sudden badas. Dessa jävla bad men de hjälper han. Dessa bad ska ju inte heller pågå för alltid.  Torkar det inte ut huden? Svar nej...inte med detta medicinska shampo, det gör bara hud o päls gott. Nu sitter Sudden i visar framtänderna för husse, för husse äter damm sugare.

Jag måste berätta en ordväxling Daniel o jag hade igår kväll när jag sov:

D : Vill du hjälpa mig att placera ut bokhylle planen?
Jag: Det hänger fult...
D : Vaddå?
Jag: Risgrynsgröten.....

Daniel gick sedan ut från sovrummet o insåg att jag var helt lost i drömmarnas värld...så nån hyllplans hjälp blev det icke.

                                    Hej då

Molnen har skingrats....

Både ute o inne. Igår ringde vetrinären in pencillin till Sudden, både i tablettform och örondroppar, äntligen!! Att maila folk är det bästa som uppfunnits haha. Tycker det händer mer både med vetrinärer o läkare då.
Detta borde stabilisera Suddens öron och har jag tur kanske det biter på hans hudinfektion ochså!!! Så det känns mycket bättre nu. Han ska äta pencillin i 20 dagar! Så pass kraftig är hans örininflammation...inte konstigt jag har varit på vetrinären.
Sudden är pigg o positiv som vanligt, han glufsar i sig maten nu. Ända sen gastroskopin har Sudden ätit upp varenda torrfoderkula man lägger upp, omedelbart. Så det är roligt men samtidigt ett mysterium. Han har aldrig ätit som en riktig hund förr. SÅ nu är jag noga med att dosera upp rätt mängd. Behövde jag inte innan då han kladdade med maten, åt lite då o lite då..nu tömmer han skålen med en gång som sagt. Trodde först han fått en kortison injektion..men då borde vetrinären sagt det. Kortison gör hundarna vansinnigt hungriga och törstiga. Men det ska han inte börja med än. Först måste pencillinet reda upp lite infektioner först så att kortisonet har en chans att verka (min åsikt, inte vetrinärens :S).
Man blir väldigt envis och påläst när ens älskade djur eller barn blir svårt sjuka, det är ju förståeligt.

Jaaa man blir väl lite på hugget när det gäller en själv med...jag lyckades äntligen få en läkartid jag ochså, vilket redan var bestämt mellan doktor o mig...men sen att boka en tid....det är svårare än man tror..suck. Synd att det finns för lite läkare med den kompetensen min doktor har inom just mitt område, han har säkert häcken full men va fan....däremellan kommer ju patienterna...

Underbart väder idag!!  Igår när jag kom in i trädgården märkte jag att de små buskarna i rabatten fått blad och de andra växterna knoppar hit o dit..när fan hände det? Det går himla fort när det väl sätter igång...underbart.


Idag ska jag till torget o köpa blommor till kyrkogården. Köpa ljus ochså om jag inte redan har det någonstans.

Och sen måste jag köpa köttfärs. JAg ska göra köttbullar o köpa prinskorv till jobbet. Vi jobbar i påsk o ska därför göra ett påskbord :) Det gjorde vi förra året ochså. Förra året behövde jag dock bara göra kanelsnäckor hahaha....jag är som jag är men jag kommer nog lägga ner hela min själ i dessa köttbullar så de blir så perfekta som möjligt. Och löken ska jag för- steka o förvälla så Anita inte blir sjuk..hon tåler ej lök men det funkar om man förväller o mjukar upp löken riktigt först innan man häller i det i köttbullesmeten. Japp.

Jaaa...nää...det var väl alles tror jag...hej då

I vattnets tecken :S

Idag var rörmokaren här o bytte två vattenavstängningskranar (långt ord där ja). Dessa kranar använder man bara då det är nödvändigt att bryta vattnet pga läcka ect. Rörmokaren tyckte vi skulle byta ut dom, då han var här innan för att sätta in elementet. Sagt o gjort.

På jobbet slänger jag in 2 maskiner tvätt och städar tvättstugan i lugn o ro. Går in i den andre tvättstugan för att lämna moppen....går in i gen till den andre stugan för att kolla så fönster o sånt är stängda...då ser jag bara hur vattnet svämmar över i tråget där sköljvattnet hamnar. Jag får panik, springer upp o hojtar på vaktmästarna..men dom var ju inte där....springer till grupplokalen o gormar: EN STOR JÄVLA ÖVERSVÄMMNING I TVÄTTSTUGAN, haha.
Vi springer ner igen o moppar, skrapar vatten, stänger av ström o vatten. Sen kommer MArcus (vaktis) o försöker leta upp stoppet i röret. Vattnet det flödade...dock inte ut i korridoren, teamwork.

Innan dess var det en lugnare läcka i ett av rören...så de ska dit i morrn o fixa..då får de nog fixa avloppet oxå. (Säg vad som inte behöver fixas på jobbet.)

Ringer Daniel i annat ärrende...o då berättar han att vi har vattenläckage här ochså!!!  Röret han bytt här har inte blivit riktigt tätat...hmm. Men det droppar sakta än så länge. Kommunen ska hit i morrn o bryta vattnet ute i gatan.

SÅ en dag i vattnets tecken kan man säga hahaha.

O kvällen på jobbet har varit lite svår...vi har fått lite avhyvlingar och lite försoning o så lite skäll igen..blir så ibland när folk mår dåligt över något annat. Exempelvis att det snart är storhelg igen o då tänker de boende på deras nära o kära, både bortgångna o vid liv. Saknad och ångest blir förstor och använder oss som ventil och slagpåse. Helt ok :) men ibland känner man sig helt tom efter en sån här kväll...psykiskt misshandlad typ.



Och så är jag ju naturligtvis fortfarande orolig över Sudden..ska jaga svar på mina frågor i morgon....han sitter här nu och tittar på mig och ger mig en tass i sidan ibland....min lilla pöjk....

                               
                                                                           

*Sudden

Kan ju börja med att säga att jag är åtminstone glad över att "ploppen" på läppen snart är helt borta.


Haha, valde det sämsta fotot av alla men här ser ni i varje fall hur stor ploppen varit

Och idag..så gott som borta.


Om ni redan tröttnat på inlägget kan jag hänvisa till att detta är numera en blogg som överhängande kommer handla om Sudden.

Jag har gråtit en tur innan idag innan jag steg upp ur bingen. Man kan väl säga att detta är the final countdown för Sudden. Hans öron är icke bra, spez högra är inte trevligt. Nu väntar jag otåligt på att vetrinären ska behaga höra av sig så vi kan så fort som möjligt sätta in den starkaste behandling man kan tänka sig, nämligfen kortison. Detta bör förhoppningsvis inte bara hjälpa huden utan även ta itu med öronen. Öronen kommer aldrig bli bra men de kan definitivt bli bättre.

Kortisonet ska då sättas in i hög dos som ska trappas ner till en tabl varannan dag i framtiden. HAr läst på mkt om kortison och jag vet att kortison har lika många avigsider som positiva sidor. Men det är så med bra, kraftfull medicin...de har alltid lika stora negativa påföljder ochså. Men hundar reagerar inte lika kraftigt på kortison som människor, dock. Och det är rätt vanligt att hundar får kortison som hjälp till allergi o öronproblem. Så detta är ingen extrem överdriven löjlig behandling som ska sättas in.
HAde man nu bara kunnat veva tillbaka tiden till första januari, så hade jag aldrig gått med på allergi sprutorna som aldrig hjälpte. För dessa har BARA fördärvat.


Här sitter jag och skriver en blogg..som ingen har adressen till...lol. Ska väl lämna ut den snart då...
Men tror många kommer vända igen, eftersom det nu mestadels kommer handla om min underbara pöjke Sudden.

JAg måste påpeka att jag har stenhård koll på Suddens utveckling både på det positiva o negativa hållet, jag kommer aldrig låta Sudden vara kvar i livet, den dagen alla resurser satt in utan resultat, kom det ihåg. Därav mina lip attacker på sistone.

Bloggen kommer ju innehålla lite annat ochså. Visar lite förhandsbilder på det nya rummet, som dock ej är riktigt klart, en bokhylla ska hämtas på Torsdag på MIO möbler, lite pynt o nån tavla o nån gardin ska ochså upp snart.



Och så klippte jag ju mig ochså i Torsdags....det syns säkert inget men jag är nöjd. Mest toppar, lugg o urtunning:

                                              

                                                                                  Adjö                     

RSS 2.0