Igår

Igår kände vi oss utvalda men samtidigt utanför. Annie sa att nu kan hon ge igen sen bröllopet haha. Vi firade Annie och det var bara hennes släkt + vi. Men man känner sig ändå väldigt nära henne när hon bjöd oss också. Men jag hade nog glömt hur det låg till, för när jag flackade med blicken över det dukade bordet i trädgården såg jag bara folk som liknade Annie o Andreas hahaha. Men det var trevligt. Och det var så bra att det inte blev "fest" på det sättet som jag förväntade mig, för jag slapp bakfyllan idag. JAg var lite på lyset men lagom.

                                           
                                                              Jag ser alltid lika road ut på bild...

Idag är det varmt och skönt men man tappar lusten till att göra tråkiga inomhus saker, men ska försöka göra det ändå.
Dessutom är det inte bra att jag är ute tyvärr, för min huds skull. Har varit ute nu och vattnat och placerat ut vattenspridarna och redan nu känner jag hur det sticker på armarna. Det blir nog fina knottror snart. Fint de.

Suddens hud börjar ochså dumma sig igen. Måste öka baden, och badda med klorhexidin på de fläckar han har fått tillbaka skorvet. Öronen håller sig fortfarande bra. Får han några fästingar nu efter frontlinen ska jag aldrig mer ge han det. För jag gillar inte grejen att hälla på dom bekämpningsmedel. Dåå får vi hellre plocka fästingar. Skulle han få annan ohyra badar vi honom med ohyreshampo i stället, det är inte riktigt samma sak tycker jag. Det stannar inte kvar i blodet på samma sätt som Frontline.

JAg är så besviken på Saaben och att jag INTE vill ha den med Daniel älskar den. Men vi ska ju kunna ha råd och använde dan ochså. Sex cylindrig turbo, aotomatare, vi får bo vid bensinstationen känns det som. DEt var för många knappar o finesser ochså, som i en cockpit. Vad är det för knapp? O den knappen? Och den knappen då?
En knapp är till för vinterkörning, "håll er i snön så kör den bra" "Den håller lägre varvtal".

När det är halt ute vill man SJÄLV hålla koll på varvtalet, och vilken växel i kurvor och svängar. HAr du för högt varvtal spinner hjulen lätt osv.....nä jag vill ha manuell.

Och tänk om man glömmer växlingen om man kör automatare? Fast det vet jag att man inte gör, det är som att cykla.
Men jag tycker det är själva tjusningen med att köra bil o växla.
Jag kände ju mig dum ochså men jag var ärlig.
Gillar du den? FRågade ägaren.
- Nä..jag vill inte ha automatare...och som sagt alla knappar. Du kommer ju köra av vägen innan du hittar rätt knapp för fan.
Daniel och jag är väldigt olika när det gäller sånna här grejer.....jag ser ingen tjusning i turbo o sånt. Man får ju inte köra fort ändå ju !!!! Och jag som har så lätt at tköra för fort till och med med vår gamle Hynda. Hur ska det sluta? Köra till jobbet under fem minuter?? Hahaha.

Idag är det mors dag o vi ska till Daniels mamma tror jag. DEt är jobbigt med mors dag.....

                                                            
JAg letade efter scannade bilder på min mor, men hittade ingen tyvärr. Däremot hittade jag på Smulan. Denna bild tog vi stunden innan sista färden till vetrinären. HOn var så gammal och trött så hon orkade knappt ligga så här.
Lilla Smulan....Hon blev 15 år.


Hmmm

Det var en automatare. Det gillar jag inte..

Mitt förra inlägg

Saaben har vi blivit erbjudna att köpa av en arbetskompis, tio år gammal.
Det blev bara en slump att det just blev en saab. Jag gillar inte saab och inte volvo heller. Men denna är i mkt bra skick o har bra finesser. Priset kommer att styra mycket.
Jag ser en bil som ett fortskaffningsmedel, något vi måste ha. Det är ett stort TVÅNG detta inköp och det är inte alls kul haha. Men tyvärr är vår nuvarande bil alldeles för kass. En trafikfara. Den klarar nog inte nästa besiktning.

Vi kunde lika gärna sprungit på en bil av annat märke, men nu tycks det bli SAAB ...

Aldrig i livet att jag hade gått med på en ny bil, NOWAY . För mycket pengar, och dom sjunker i värde redan när du rullar ut den från bilaffären nästan. Och jag hade nog knappt vågat köra den, börjat gråta om en kråka skiter på lacken osv.

Som sagt,  vi vill ha något som förhoppningsvis rullar en tid framöver problemfritt. Jag tror visst denna bil är grön metallic, inte en färg jag hade valt om jag kunnat hahahahahaha.

Conny: 740? Hahahaha, den är för fyrkantig!!! Jag tyckde dom var sååå snygga när jag typ var 12....

Jaha

Då var det dags...annan bil. Vår bil har ny startmotor så nu startar den innan man knappt hunnit vrida om nycklen. Men hade den bara kunnat sluta upp med de andra dumheterna ochså....och balkarna är ju rost skadade så jag måste ge mig. Vi diskuterade om vi kunde behålla Huyndaien ochså en tid..och då blir det väl jag som kör den då haha.
På väg till Daniels jobb i morse bröts strömmen så vi fick joxa lite med nycklen så den kom igång igen. Det är väl så oförklarliga olyckor sker. Ratt låset går i o för sig inte in men tänk om den gör det.
Daniel har en annan bättre begagnad saab på gång. En boombastik bil som jag uttrycker mig. Större, bredare, turbo.
JAg tror ju alltid att jag kör en buss när jag ska parkera o köra genom koner o sånt. Men nu kan jag ju hyndan, vet precis var jag har den...jaja .
Jag hinner nog glo på den lite idag, vår "nya" bil. För det blir väl så.
Visst är det en frihet med bil o körkort...men det är dyrt som fan även när du har körkortet och bilen.
Kommer ihåg min speciella bil lärare när jag råkade nämna att körkortet var dyrt. KÖRKORTET???? Vänta du tills du är bilägare, då snackar vi DYRT.

Hoppas väderleken vänder nu...nu räcker det med regn o blåst. Ska jobba 7-13 idag. Göra lite ärenden och sen ska vi fira Annie 18.  Förmodligen får snart ännu fler vänner i Rinkaby. Alla lockas hit. (känns det som).
Men det är ju en trevlig by, lagom nära o lagom bort ifrån.

Sudden ville inte ut i gräset i morse. Han totalvägrade. HAn tänkte först pissa mot husväggen men då hann jag säga till han. Men en stackars blomma i rabatten fick hans morronpiss, sen skulle han in med en gång igen. Att bli blöt om tassarna är livsfarligt.

Vi har mycket planerat nästa vecka, hoppas det blir ett köksbord ochså då. 

                                                                


Maria Ruccula

HAr varit lugnt o skönt på jobbet idag, jobbade för Inger, inga jobbiga insatser idag. Och att sluta 15 var ju pricken över i:et ochså. Jag hade fått Ruccula (stavas?) av Ingrid som jag glömde i måndags. Därför skrev jag en post it lapp o satte på grupplokalsdörren, "Maria Ruccula". Alla var ju nyfiken varför det stod en sån konstig lapp och samtidigt tyckde de att det lät som ett bra namn, MAria Ruccula, ja varför inte, det skulle man kanske byta till då.


Igår kom brossan på ett snabb besök, han glömde kvar halva utseendet:
Han försökte hjälpa mig att klippa Suddens tassar. Sudden är ju väldigt kinkig när detta ska göras. GIck inte så
bra. Men när vi sedan var själva o Daniel var i ett annat rum, (Sudden blir änu värre när vi har publik), så gick det bättre.
JAg hade en hård och bestämd attityd, och då funkar det till slut. Fattar inte vad det är med han. Joo det killas väl naturligtvis. Men va fan det måste göras....

Idag: oj vad Daniel slitit hårt idag, jag ville ju göra detta igår då jag var ledig så vi kunde hjälpas åt men det ville inte han. Han tycker nog bara jag är i vägen.  Han har kastat halva komposten, väldigt mycket grenar kvistar o jord. Och kastat annat diverse skit. När Daniel skulle köra dit ville inte bilen gå i gång, helt död när han vred om tänningen. Han sprang igång den o körde till tippen. På tippen var det samma visa. Och när vi skulle köra för att lämna köksmöbler till Lotta var det dags igen. Daniel puttade o jag körde när den gick igång.

På parkeringen fick vi ha den på tomgång medan vi lastade ut möblerna, sen fick vi köra igen. Det hade varit trevligt med en kopp kaffe men bilen vill som sagt inte starta efter man slagit av tänningen.
URsäkta Emma Conny Lotta o Fredrik för vär jäktade o lite sura attityd. Hoppas det är batteriet o inte startmotorn.
Är det strtmotorn så får vi köpa en annan helt enkelt.
Kaffebryggaren börjar ochså gå i sönder...o min mobil vill inte ladda upp bilder....what the fuck??
Hoppas granne kan fixa bilen till oss i morgon, men vi får nog i vilket fall som putta då ochså. Släpte ska va tillbaka elva. Tror inte han kan hjälpa oss så fort.
När vi parkerat o stänkt av motorn, testade vi att vrida om tänningen igen eftersom den då varit i gång minst en halvtimme. Men nix, no reaktion. Skit osse.....

Idag har vi ätit lite glass o SUdden ochså



Tomt i köket men inte länge till :) HAr två olika möblemang i tankarna på MIO vi får se vilket det blir.
Vi vill ha ett mindre bord och en luftigare hylla. Det andra var för stort för vårt lilla kök. 
                                                         

 :                                                        
                       
                                                                   BILFAN, haha

Jag vet att jag kan ladda upp meningslösa o tramsiga bilder ibland men det är jag det"

barbekoo

Där hamnade vi. Vi beställde in pilgrims mussla till för rätt, hahahaha. SPECIELL smak, relativt ok, men inget vi beställer in igen. vi var bara tvugna att testa.
Sen tog vi spare ribs med stoooooora pommes frites, en skål var med sallad, vitlöks o örtsmör,vitlökssås, o en annan sås jag ej kommer ihåg vad den heter. Fyfan va gott de va!! Haha.
Många ha rekomenderat resturangen men många har även sagt att man inte blir mätt, men det kan jag intyga att man blir.
Daniel sa på skoj: " de har väl hört ryktet, därför man får ett glas vatten, det första man får så man får lite mättnadskänsla av det det".
Men helt ok, dit ska vi gå fler gånger. Därefter handlade vi på maxi och vilken skillnad det blir när man nyss ätit. Det blev inte så mycket onödigt, inget godis alls blev det tror jag....jo lite ben & jerry men va fan........

JAg är så trött så jag känner mig förlamad i ansiktet o nacken. Förresten, läser ni om en bil olycka senare ikväll kan jag nästan ana vem det är. En kille i BMW körde otroligt sakta o när vi körde om, körde han in på en annan uppfart lite högre upp och då såg jag att han nickade till HELA tiden. VARFÖR STANNAR MAN INTE DÅ?????????????
Men men..

                                                 
                             O så en bild på pöjkevovven, som fastnade med huvudet i maxi tygkassens handtag eftersom han stack ner hela huvet för att letta göttis. Bus vovve.

Jättetrött

Borde vara förbjudet att jobba måndag 7-16 efter helgen.
Igår skjutsade jag hem Lotta och äntligen fick jag se hennes nymfkakadua Jacko. Va söt h*n var ! Inte speciellt skygg heller fast den är en liten unge. Lotta verkar verkligen vara glad över sällskapet och kommer nog ta hand om den exemplariskt. Conny tyckte vi var konstiga som satt vid buren och pratade med den, haha, men det är ju just det en sån fågel behöver.  Den verkade tycka kom det, den vankade oroligt på bottnen men slutade och lyssnade när vi pratade med den. Den har dålig balans eftersom stjärtfjädrarna ej är utvuxna. Lotta snackar nog mycket med Jacko misstäker jag. 

                                                    

Dålig bild eftersom jag tagit den med min mobil. Kunde inte stå där med systemkameran, hade skrämt skiten ur fåglen då.

Daniel ska bjuda på resturang ikväll :). Daniel sstack precis  över till kompisarna över gatan o lämna lite verktyg, de har ochså fått borra till trädgården nu. Och snart ska jag bada Sudden. JAg har slarvat som fan med det o det syns. Han får skorpor lite här o där om jag väntar förlänge med baden. Men när jag massserat dessa skorpor med löddret kan man duscha av flagorna. (Det låter dom hunden är en mjällkaka kanske).

Och i morgon måste vi storhandla..suck. Skulle bara vilja slappa rakt igenom i morgon. HAr ingen energi och tydligen finns det ingen kroppslig föklaring till detta konstiga tillstånd jag hamnar i , iblnad. Slowmotion mode eller autopilot, haha.

Söndagen 24 Maj

Lämnat Daniel på jobbet...ska snart hoppa in i duschen. Sudden är trött, han är lite sur över att han blivit väckt så tidigt. Men han har i alla fall fått tre skivor salami, (kortison o vitaminer inrullat, men det vet han inte om).
Han ligger här i skinnfotöljen o snarkar.

                                


I förrgår fick sudden fiskpinnar och makaroner. Tänkte att jag skulle lura i han lite sallad ochså, lite ruccula o avakado. Ruccula borde han ju gilla, han äter ju gräs? Men nädå...Här har vi fint sorterat ut allt grönt från skålen: 
                                                  

                                                                              

Jag tog några foto när jag väntade på Daniel o Lotta, när jag jobbat klart i går kväll.....

              

När Allögården hade loppmarknad igår slog de upp ett partytält. När allt är över lämnar de partytältet i denna röra, som ni ser på bilden hahaha. Undras om det är kvar idag, eller om det blåst iväg, eller om någon rent utav har flyttat in i det? Vi får se, inget är omöjligt på allögården.......Nä ska hoppa in i duschen nu...

ännu ett sköldpadds klipp

Tro inte jag är pervers, men det andra klippet var nog fejkat men inte fan är detta fejk i alla fall. Sikken busig liten padda! Piper som en liten gummianka. Håll i skorna Zarah! Haha

Gomorron

Ännu en underbar dag haha. En delad tur framför sig. Man har hunnit lämna av mannen på sitt jobb, köra inom kyrkogården för att se hur där såg ut och sen tänkte jag, nä min själ jag kör hem en stund igen. Klockan var ju bara sex. Så jag tog en kopp kaffe till, kaffet hade inte hunnit kallna. Släppte ut Sudden så han fick kissa igen.
Kl 13 hämtar jag syster med fågel.
Och det slog mig nu, hur ska Daniel komma hem 18? Hmm, ett sur äpple att bita i..det löser sig kanske på något sätt.

Hoppas det blir lugnt på jobbet idag och allt flyter på bra.
Ska bli kul o träffa Lottas fågel, undras vad hon döpt den till. Kondrad kanske? haha.
                  
                                                                            



Jag borde skämmas!

Här har man lullat omkring hela dagen utan att göra ett skit. Tvättar en liten maskin har jag gjort, men det sköter sig så gott som själv.
Och så började jag leka med system kameran ochså, där finns så många inställningar som jag bara måste prova och se hur det blir. HAr snackat lite med Annie på telefon om vi kanske skulle ut på pick nick nästa helg. Försökt få tag i syrran utan resultat ochså. Ska höra om hon fortfarande vill hit i morgon fast hon blivit med fågel. Fåglen kan ju följa med om inget annat, men den blir kanske för stressad av det, jag vet inte. När jag hade Pelle min undulat följde han alltid med oss till Göteborg haha, det funkade bra. (på den tiden var jag liten o oskyldig.)

HAr fått svar idag på mina sista blodprover och dom är hur bra som helst, jag är superlycklig över det, men hur kan det bara svänga så ? Till och med mina hormoner förutom ägglossningen var skitbra. :) Jaja jag är glad över det i alla fall.
Bjuder på mina tönt bilder. Några tagna i förrgår ochså då Sudden tigger helt odrägligt. Fyfan vilken dubbelhaka jag har!!!

                                  
                                  

                                               Och så dagens kladd med kameran.....
          

                                 

                     NÄ nu får det bli andra bullar av. Får väl göra nån nytta när man är ensam henna en fredagkväll.




vanligt städ blir lätt grovstädning

Hade jag nu ¨hållt mig till normalstäd hade jag kanske snart varit färdig. Men nädå, ut med alla skafferi produkter o torka av hyllorna, det var inte längesedan jag gjorde det. Men jag hittade lite jag kunde kasta. Vi har extremt mycket grejer för att bara vara 2 styckna.....
Jag fattar inte varför vi har såå mycket snabbkaffe i olika smaker, vi dricker ju aldrig snabbkaffe!! Någon gång har det väl hänt att det vanliga kaffet tagit slut så man druckit av det andra så länge. Man kanske skulle ta med lite till jobbet o hoppa ur kaffekassan ett tag, men tacka vet jag vanligt kaffe.
Sen har jag hört att pulverkaffe o annat pulver, typ chokladmjölk inte är bra för njurarna i längden. Men säg det som inte är bra egentligen? Skulle man hålla sig till allt som sägs hade man nog inte kunna ätit något och inte andats heller förd en delen. 
Daniel har nyss trimmat och ska snart klippa gräset. Sudden hade en äcklig fästing på skinkan som Daniel tog bort. Efter hans bad idag ska jag frontlina han. Sudden är nog lite allergisk mot gräs, nös som fan ute i trädgården. Men vi ska sätta igång och vattna sen, då yr det nog inte lika mycket gräs partiklar i luften, tror jag.

Jag sitter här och hoppas på att Emma o Conny får huset, det lät så mysigt. Och jag vet ju hur underbart det är med att bo i hus. Visst det finns några futtiga nackdelar ochså men det är inte många. Äger man ett hus är det lite mer trista grejer man måste tänka på, men att hyra är en perfekt start.
                 

                                          
                                                
Jag trodde ju att SUdden skulle vara trött efter den långa promenaden i förrgår....när han kom hem högg han tag i en av sina gummiankor och ville att matte skulle kasta den. Ett underbart tecken på att min grabb mår alldeles utmärkt och är i bra kondition, trots kortison i kroppen som kan göra dom tröttare...

                                                                              Mattes powervovve:)

Igår

Igår stack vi till Eko för att köpa lite trista saker man behöver ibland, diskmedel till exempel, solskyddskräm osv. Men naturligtvis kom vi hem med mycket fint också, blommor!!!

                                        

                                                                   En miniros med kruka till köksbordet

                                       

                                                              plast orchide, livar upp det lite i hallen

                                     

                                                                    passionsblomma till fönsterkarmen

                                     

                                                                                  passionsblomma

                                     

                                            tulpanerna var färdigblommade så det fick bli lite annat i krukorna

                                    
                                        3 av 5 nyplanterade tuja plantor. Minst 2 säsonger kommer det ta innan
                                                                            de vuxit till sig bra.

Onsdag

                                              Bilder från igår, då Daniel, Martin och hundarna gick till Åhus o hem

                                          
                                                     Donna stod länge och väl för att envist dra upp denna rot,
                                                                tror jag ska anlita henne när vi ska fälla träden
                                         
                                                    Sudden trivdes vid havet så länge han slapp vattnet
                                        
                                                                            Skitig, dreglig och glad


                                                                                    

                                                                                       Lilla Olga
 
                                     Återkommer med fler bilder från idag, bloggsidan jäklas för mycket nu
                                                            kanske den är på bättre humör senare....







Fyförsatan

..vad glad jag blev över alla kommentarerna!!!  Bilder på tuja o lite annat kommer sen, nån annan dag...nu ska jag ta o äta nått, jobbat ikväll o inte hunnit äta...


Klockan är 22:28. Ringer Daniel som är ute med hundarna tillsammans med sin kompis.

- Var är ni?
- Vi är på väg mot Horna
- På väg mot Horna!! Jag trodde ni var på väg hemåt
- Det är vi ochså, vi har varit i Åhus vid havet
- Oj, är inte hundarna trötta nu?
- Nä Sudden drar som fan i kopplet
- Amen det är nog för att han vill hem

Hahaha..ja de lär nog behöva varsen kopp kaffe om en halvtimma. Mörkt är det ochså. Sudden lär nog sova länge i morgon. Och lilla mopsen Olga ochså. Molly känner nog knappt av det, aktiv och ung som hon är.

Nä nu ska jag äta nått lätt, hungrig som en varg. Bilder kommer i morgon på det ena o det andra, Daniel hade fyllt minnet i kameran på deras promenad ochså, är nog härliga bilder...

Måndag

Det var skönt att vara tillbaka på jobbet idag. Det var även så underbart o lyxigt att ha bilen! Man känner sig som en bortskämd prinsessa. Men jag vill inte ha bilen varje dag för Daniel ska ochså kunna uträtta ärenden under tiden jag jobbar tycker jag. Jag vet hur det känns att vara ledig men inte ha bilen, det är ett litet handikapp.

JAg blev riktigt rädd idag på jobbet. Efter middagsrasten satt vi o snackade lite o plötsligt för jag en sån jävulskt konstig yrsel. Men det gick ju över fort, kanske efter en eller två minuter haha. Men mina jobbarkompisar gav mig genast tusen tips o råd. Så trevligt att vi bryr oss om varandra :)

Doktor besök så även idag. Kändes mycket bra, kände mig glad när jag gick ut genom entrên. Jag förundras över hur 2 olika läkare kan resornera. Men jag tror nog jag lyssnar på doktorn jag hade idag...jag vet inte om han kör med någon psykologisk placeboeffekt på mig, men jag skiter i det just nu.
Min underfungernade sköldkörtel är i varjefall inte ett akut problem i nuläget. Men det lät akut förra veckan. Men idag ser jag mig som en normalt fungerande 32 åring.

Jag blev serverad en glass av min make när jag kom hem, sen lade jag mitt huvud på kudden i soffan sen var jag i drömmarnas land. Vaknade 19. Då hade Daniel hunnit vara istan o handlat, samt grillat kycklingfile med potatissallad.
JAg har bara latat mig resten av kvällen. Vattnat häcken trots att det regnat idag. De nyplanterade plantorna kräver mer vatten eftersom de inte rotat sig än.

                                                                            

Högintressanta bilder

                                                   
                                                               Titta vad fint vi har lukat o krattat

                                       
                                                                    Vår Kerria blommar så fint
                                      
                                          Vi tittade på gamla foto på mig som liten, skönt att kissa i gräset...
                                      
                                                                               Jag leker lite med kameran 
                                     
                                                                               Lotta testar kameran
                                     
                                                                                 Vi testar självutlösaren      
                                      Lotta trodde jag ej skulle hinna sätta mig, full i skratt båda två
                                        

                                         

Söndags stress

Alltid samma visa varje söndag (då man inte jobbar). Stress över att en ny arbetsvecka börjar i morgon. Stress över läkarbesöket. Stress över att jag slappat för mycket, bara suttit o snackat och solat med syrran. Visserligen lukade vi framför staketet, vilket tog en timme. Och jag har ju faktiskt gett mina favoritväxter lite kommunalt. Den nya pumpen är ännu inte i kopplad. Skönt ska det bli när vi har ordnat en strömbrytare så man inte behöver gå in i garaget för att sätta på vattnet sen. Gillar inte garage porten, känns som att den ska rasa samman varje gång man sliter upp den. Fyfan o få ett sånt tungt åbäke över sig, det är nog inget man viftar bort. Satt på en maskin tvätt, lagt lite färs på tidning. Syrran har sprungit runt o letat eftr sin hörapparat och har du hittat den, sitter i soffan o äter en banan hahahaha. Kanske det kommer bilder sen....har inte pallat. Men ska kanske ta fram den innan det mörknar. Jag kan ju ta ett foto på min nylukade framsida för det tror jag SÄKERT NI ÄR INTRESSERADE AV hahahaha.

lol


Lördag, dagen nyss börjat :)

Lite tråkigt väder idag, men det kanske vänder senare. Något jag måste skriva, som ni kanske tycker är ointressant är, följande. Skulle rengöra Suddens öron, har inte gjort detta på 2 dagar. Förbereder sex st kompresser fuktade i öronrens.
WOW!! Vad dom är fina nu!! Dom är helt normala. Öronlappen är sval, yttre örat är blekt hudfärgat. INGET var INGET vax.
Det räckte med två kompresser, torkade av lite, kom inget kladd på kompresserna alls!! Är jätteglad Jippi.
Man kan nu jämföra hans öron med vilken annan hund som helst.

JAg själv fick ett tråkigare besked hos doktorn igår. Något jag inte alls hade förväntat mig. Jag har en underfunktion i sköldkörtlen, så jag får börja äta medicin för detta (ochså).
De fick för sig att ta en helhetsbild på alla mina hormoner för att se hur allt stod till , för de misstänkte att nått var fel. Fick se resultatet och doktorn förklarade de olika värdena. Fan vad låga siffror alltså. Östrogenet är så gott som på noll.
Det gör mig lite deppig. Inte för att jaf är orolig för min hälsa men jag är så besviken på min kropp.

Jag har ju nämnt tidigare att jag är glad över att alla andra hormoner håller sig bra i kroppen. Det skulle jag väl aldrig ha sagt. Men life goes on.

                                                      
                                                       Muko verkar må bra i alla fall :)
                                         

Idag

Idag jobbar Daniel ett halvt dygn. Jag ska även till csk en snabb runda, måtte inte nån jobbarkompis se mig o tro att jag "skolkar" och är fullt frisk!!!
Men det roligaste är att min syster kommer hit!!! Ska laga god mat o efterrätt.  

Suddens sommarfrissa

                                
                                          (dålig bild när vi har det enorma objektivet på, på för nära håll)

Sudden flämtade nog inte en endaste gång igår och inte på den tre timmar långa vandringen heller.
Han frös i morse när han var ute och inatt låg han i sängen hela tiden. Det är just det jag vill uppnå nu när det börjar bli sommarvarmt. Värma sig kan han alltid göra men han kan inte kyla ner sig, eftersom han hatar att bli våt och att han har känsliga öron, så ska han inte bada i havet etc. När han har sin tjocka päls vet han inte var ahn ska lägga sig i trädgården och brukar gräva en grop i tujahäcken för att svalka, för att gå in i det svala huset gör vi icke!!
Såå, det är perfekt med en total nerklippning så här års :) Han har små skavanker kvar sedan hudinfektionen men det läks nog ut snart.

Första intrycket av Olga

När man läser hundböcker eller någon uppfödares beskrivning av Mopsen, förstår man att den är speciell. Uttrycket "mopsvänligt hem" har man väl aldrig hört om någon annan ras. Man brukar ju säga "hundvänligt" överlag.
Och faktiskt var det något speciellt över Olga. Ska jag vara ärlig ville jag väl knappt först klappa henne, det väste från luftvägarna och tungan som knappt får plats i den lilla munnen låg ihoprullad när hon flämtade.
Hon var i sin egen lilla värld, tiggde korv brevid Sudden. Flög upp i hammocken, vilket överraskade mig, att den bastanta biten kunde skutta upp så lätt.
I början tyckte jag det var hemskt med andningen, påpekade det hela tiden. "herregud" hunden behöver intuberas haha.
Men det är väl så med dessa raser. Nosen är ju faktiskt extremt platt. Men när jag vant mig vid dessa panik stimulernade snarkningar och väsningar såg jag att Olga var en glad 8 åring. Hon kunde lite kommandon ochså och hon fick pussa mig en gång, men fast jag har dåligt luktsinne var inte hennes andedräkt att nonchalera.

                                      

Hon hängde på bra när vi gick vår långa runda igår, tänkte ibland att det slutar med att vi får bära hem henne. Jag underskattade denna hund som fan. Ljudet från strupen ändrade sig då hon gick promenadtakt. Lät som att hon hade en liten visselpipa i munnen. När Sudden och Donna satte fart, ville Olga ochså hänga på men hon kunde inte, dessa korta ben och då hennes trånga nos. MEN hon visade inga tendenser till trötthet och när hon fick kopplet på sig tyade hon dra trots den långa rundan innan.
Ja jag blev faktiskt lite förälskad i Olga, en speciell personlighet som jag aldrig märkt på någon annan hund. Väldigt cool och tyst, men väldigt närvarande samtidigt. Just Olga skulle jag nog inte tveka till att ta hand om faktiskt.
Men Olgas husse o matte är nog knappast inne på den linjen och vi ska inte ha fler hundar, Sudden hade kanske blivit sur. Men om Martin hade sagt igår: vill ni ta hand om henne? HAde jag nog tvekat väldigt länge innan vi hade sagt nej.
JAg har aldrig träffat en mops innan och måste återigen säga, ingen ras jag hade köpt MEN väldigt speciell och intressant.

Torsdag 14 Maj

Tagit det allmänt lugnt idag, haft magont från och till, illamående mellan varven. Vilade medans Daniel stack iväg och handlade.
På kvällen dök Martin upp med sina 2 hundar Olga och Donna. Vi grillade lite korv och tog lite foton på hundarna.

                                                                                                                                                 
                                     
                                                                                           DONNA
                                
                                                                                             OLGA

Senare tog vi en lååång promenad, vi var ute en bra stund. Kändes faktiskt bättre imagen när jag gick så mycket.
Vi gjorde ett litet misstag på vägen hem, vi fick ett litet sammanträdde med trettio kor...och Sudden och Donna beslutade sig för att göra vars en koskit inpackning. Men vi är klokare till nästa gång.

                                                    
    
          
    


            


Ont i magen

Typ krampaktigt, kanske släpper lite om jag går en runda med Sudden, får se.
Vi köpte fem tuja plantor. Man ska ju hinna med att sätta ut dom ochså o vattna riktigt så vi tar några då o då, dessutom hade de inte så många kvar, men kommer väl in fler sen kanske.
Har köpt den dära bevattningspumpen ochså, kostade inte 2000 utan 1300 men det är ju pengar det ochså men nu har vi i alla fall en pump som man bara kan slå på utan att behöva lufta ur den, vilket jag ej kan göra.

Körsbärsträdet håller på att blomma färdigt och det har riktigt snöat från blommorna idag, mysigt.

Usch får sådana "attacker" av magkramp så man känner riktigt hur man tappar färgen några sekunder.
                                                        Bye Bye
     

Mindre roligt arbete väntar

Idag ska vi köpa några tuja plantor, blir inte många men alltid en början och så hade jag tänkt mig att köpa några girlangspirea plantor till framsidan ochså eftersom det i nuläget inte finns buskar längst med hela staketet, det får ju vara lite enhetligt. De buskar jag köpte förra året var ju fel sort kom jag på men det får vara så.

Och så blir det väl så att vi får köpa en ny pump till vattnet ochså, suck. JAg kan inte själv kicka igång vattnet med den pumpen vi har idag eftersom backventilen är sönder. Och ska vi plantera buskar idag måste jag kunna sätta igång vattnet även när Daniel inte är hemma. Och en sådan pump går väl på 2000 spänn...men så är det, bara att se glad ut.

                                                            
                                         Tänk den dagen då häcken ser ut så här :)

                                                           
                                     Och så här ska spireahäcken se ut på framsidan så småningom ochså
                                     Idag är den nåååågot gles och förvuxen

En av mina favoritbloggar

----> VIMMELMAMMAN<----


Matte är orolig över sin honungspingla

Ikväll fick Sudden sin sista omgång pencillindroppar i öronen och nu är jag orolig över att öronen ska försämras igen. Men jag ska ju även boka ett återbesök till veterinären och kan ju då be om råd om fortsatt profylaktisk behandling. OJ OJ OJ vad jag svängde mig med fina ord där LOL.

Snart slutar Daniel....om exakt 20 minuter. Och i morgon är vi båda 2 lediga. SKÖNT. JAg vill till växthuset men då behöver vi släp. Om jag fattat Daniel rätt är dragkroken ok för användning nu, hoppas jag har rätt.

Strö glor på melodifestivalen..fan va tråkigt.

Hade en skitskum dröm när jag tupplurade en timme i eftermiddags, drömde om en person jag då aldrig har i tankarna annars av naturliga skäl, därför fick jag lite rysningar när jag vaknade, men jag har kollat upp läget o allt är ok :S

Jag tror lite på sanndrömmar o annat runt det okulta så det här med drömmar kan vara lite spooky.
O ni har ingen aning om vad jag svammlar om va?? Nää just det....Adjö



En bra dag

Idag har jag o tre andra kolleger varit på en uppföljning på handledarutbildning. Eftersom det var ett år sedan jag gick den , kändes det perfekt att bli uppdaterad nu. Vi hade många frågor och fick svar på samtliga. Även kursledarna som ochså är APU ansvariga fick lära sig nya grejer även dem.
Får alltid blodad tand och längtar tillbaka till skolbänken efter givande kurser.
I framtiden om inte regeringen ändrar sig IGEN eller vid ett regeringsbyte, kommer det ställas högre krav på elever. Underbart, har längtat efter det länge. Att folk kan gå ut med IG i de flesta ämnena och ändå kalla sig för undersköterska är bedrövligt! Dessutom ska det kämpas för att yrket inom äldreomsorgen ska få högre status. Det känns tyvärr som en vision men man vet aldrig.

Man har dessutom så roligt tillsammans med sina jobbarkompisar när vi får komma ut på lite utbildningar. En del skratt och diskussioner har vi fått idag. Vi hade speciellt roligt på skåndehuset då vi lunchade, yrhönor som vi är.

Men man blir trött ändå när man kommer hem tyvärr, dock mer i huvudet än kroppen. JAg är överlycklig att jag är ledig i morgon och Daniel ochså!!! Han jobbar kväll idag.

JAg råkade ut för en konstig grej på apoteket efter jobbet. JAg frågade efter vanliga jävla kompresser, de vanligaste som använd inom sjukvård varje dag, de man kan fukta och tvätta rent sår med ect...apotekaren fattade inte vad jag menade för något.....asså kompresser..hallå..hur ska man beskriva en kompress.....
Men skit samma fick något liknande jag ville ha till slut...men jag fattar inte ändå...Är det kanske jag som är konstig jag vet inte..


Tänk om min skolgång hade sett annorlunda ut och jag hade fått gå i skolan på sjyssta grunder. Då hade jag nog varit läkare idag eller åtminstone sköterska. Men efter fyra års nertryckning av självförtroende och lust till att kämpa vidare blev det inte som jag tänkt. Kan det ha tagit tio år för mig att bli starkare och våga ta för mig igen, våga lita på mig själv och mina kunskaper. Nu kan jag diskutera i en större grupp utan att få panikångest.
Åhh vad jag är sugen på att vidare utbilda mig..men samtidigt är jag förbannat lat. Och det största av allt så är jag fri från studielånet till jul...äntligen amorterar jag sista gången i december :) OCh inte vill jag ha ett nytt lån...jaja det är bara jag och ingen annan som kan styra detta. Adjö

Slappesöndag

Idag har vi för det mesta bara slappat och ätit lite mellan varven. Dock har jag ränt lite i trädgården för att flytta vattenspridare, skulle vilja haft en sån däringa tingest som rör sig själv på en utlagd slang, typ nån vattenspridar robot, dom verkar vara rätt coola. Skönt att ha en sådan så flyttar den sig själv sakta men säkert.
Dratt upp lite ogräs o klippt ner färdigblommade tulpaner. Är rätt glest i rabatten nu men har fått fröer av E o C samt väntar på en beställning.
HAr fått lite färg idag, fan vad solen tar. Måtte jag inte få kliande solexem nu men det verkar inte  så än så länge. Har lite svårt för att liggqa stilla i solen, låg i solstolen mest för att vila lite men det blir ju så klart solning helt automatiskt :). Som ni ser på bilderna nedan är jag inte speciellt förtjust i att ha solgass i plytet, dock gillade min syrra det bättre som ochså fått fin färg idag o trivsamma fräknar.

Skjutsade hem syrran och passade då på att gå in till hennes grannar som då är Emma o COnny. Snackade lite...klappade om hundarna lite, masserade lille MAx mage som hade hicka. Och så fick hem fröerna + att jag fick en söt grön porslinspadda av Lotta som passar in tillsammans med vår groda vi redan har i rabatten vid ytterdörren.

VI åt potatismos o grillad korv till middag, SUdden fick ochså, kladdade ner halva sig :) Bild nedan


Förutom då solen stack i ögonen var det skönt att vila lite till det trivsamma ljudet av vattenspridaren haha
Men jag låg väl max tio minuter...
   

                                     SUDDEN ÄTER POTATISMOS O KORV

Lördagen 9 Maj med syrran

Syrran är här på besök idag och ska sova över. Det var ett tag sedan, men vi får hoppas på att det blir oftare framöver. Vi har ätit gott så vi nästan storknat och tittat på massor av foton från åren som gått.



Lotta tyckte synd om mitt gräs och plockar bort allt som är visset :)

Sitter o snackar o Sudden är en linslus

Bak Sudden ser ni fågelbadet vi fick av Emma o Conny

                Det gör sig så fint i hörnan där det står


Fredag...

Dagens göromål: Ja det blev lite städning i kök o badrum. Fyfan måste skaffe nytt kök snart. Dammtorka överskåpen är ingen höjdare. Damm blandat med matos, USCH, det kryllar sig bara när man torkar..usch usch.

Dagens mat: Stekte fläskfilè, lök och champinjoner. Kryddade med cili/kakao krydda, franska örter, havssalt, svart o vitpeppar.  Svartpeppar sås till o nypotatis. Mums
Daniel ordnade efterrätt....glass från grannarna hehe.

Dagens längtan: Tills mina fröer kommer...ska visst få fröer av Conny ochså :)
           
                              Dessa har jag beställt   
                                                                                      Höstflox 'Early Star' 3 st
                         Dessa fröer har Conny:  



Och Sudden fortsätter att hålla öronen  i schack :) Får torka av hans huvud lite då o då eftersom han rullar sig i gräset och får fullt med gult pollendamm i ansiktet :)
                                                                              


Shit va gott det är med M&M`s....har snart ätit upp hela påsen...Daniel blir nog sur....spara nårra

                                                                              

positivt inlägg om Sudden

Mycket tjaffs, pengar, tjat och vemod...men nu är vi vid mål linjen vad gäller Suddens svacka.


För en månader sen...



Idag


Svårt att fotografera öron och bilderta talar kanske inte lika bra som jag vill. Foto nummer ett såg värre ut på riktigt o bild två ser bättre ut på riktigt.

Skitsamma. Jag samlade mod till mig som jag gör varje gång det är dags att rengöra öronen för man vet aldriv om det blivit bättre eller sämre, typ som ett tråkigt kinderägg. Men jag blev så paff idag, trodde jag drömde. Öronen har blivit så fina!! HAr låtit öronen vara sen i lördags. Och ska nu, när det gått så långt med behandlingen, låta öronen vara så mycket som möjligt. Inte hålla på att kladda o rengöra om det verkligen inte är nödvändigt.

Ja jag är glad i varje fall om än blogginlägget kan tyckas tråkigt för er. Hoppas jag nu lyckas hålla det bra. Måste faktiskt berömma mig själv lite. Det lönar sig att vara envis.




O så lite bilder på mina tulpan krukor o annat...


                               Daniel oljar in möblerna

En ledig dag

Sitter här i morgonrock och slappar trots att klockan är 13, skönt!!
Helgen på jobbet har väl varit som vanligt förutom att fått se mycket blod. Låter fruktansvärt, men ingen har blivit allvarligt skadad. Jag tror jag slutar skriva här känns det som....om den saken.

Skönt med regn faktiskt, det behövdes. Igår beställde jag hem lite fröer som jag ska sätta i våra stora krukor. Tulpanerna däri är så vackra men de varar ju inte länge till. Och det finns inget utrymme till att sätta dit fler plantor, därför får det bli fröer som jag lätt kan pilla ner mellan tulpanlökarna.

Idag ska Sudden bara ha en kortisontablett per dag. Allt har gått jättebra. Var rolig för biverkningarna men den enda biverkning han har är HUNGER!! Men det är roligt att ge han mat nu, han äter upp allt som bjuds. Därför portionerar jag ut mat till han genom hela dagen så han slipper känna hunger hela tiden. Trodde aldrig jag skulle behöva mäta upp mat till han, för han har aldrig ätit för mycket annars. Men nu är risken stor. Huden är i stort sett återställd. Han har ingen klåda, jag kan busa runt i pälsen o dra fingrarna mothårs över ryggen utan att han ryser och skakar sig, eller rent utav går därifrån, vilket han gjorde innan för att det irriterade han så pass. Öronen går åt rätt håll men dom får jag ha ett vakande öga över.
Han har kunnat sova nätterna igenom utan att bli kissignödig, som ochså är en biverkning av kortisonet.

Jag håller på att bygga upp en ny sommargarderob. Hämtade ut ett paket igår med riktigt färgglada linnen, bikini och andra luftiga toppar. Ska även leta fram de sommarkläder jag gömde undan i höstas för att få plats med alla andra kläder. Både Daniel och jag är glada för att handla kläder så det börjar bli rätt trångt. Och ändå kan man stå flera gånger o jämra sig över att man inte har något att ta på sig.....

Hoppas det går fort till semestern. Jag sitter och tänker på jobbet och på mina 2 damer som inte mår alltigenom bra. Jag var nästan på väg att ringa jobbet innan och fråga hur det har gått för dom, men herregud det kan jag inte. JAg ska ju jobba i morgon. Man måste försöka släppa jobbet när man är ledig annars går man raka vägen in i väggen.

En tant ramlade sent igår kväll när jag var på väg hem så gott som. JAg, och mina natt-kolleger hjälpte henne bra, men damen bad mig att inte lämna henne. Och det gjorde jag inte heller förräns hon kände sig lugnare och läget var stabilt.
JAg ville ju hem naturligtvis innan detta hände, men när jag väl satt och höll hennes hand torkade hennes hår, hade jag inte en tanke på att vilja hem...(naturligtvis hade de andra stannat hos henne men denna dam och jag står varandra närmre eftersom jag är hennes kontaktperson.).   Min Maria, blir jag kallad för :).

Nä mer kaffe...

RSS 2.0